Hattem – Geldersedijk 83

€ 439.000

Woonoppervlakte
109 m2
Aantal kamers
4
Bouwjaar
1890
Perceeloppervlakte
1.930 m2

VANWEGE DE GROTE BELANGSTELLING IS HET NIET MEER MOGELIJK OM TE BEZICHTIGEN. U MAG UW GEGEVENS AAN ONS DOORGEVEN, DAN ZULLEN WIJ U OP DE RESERVELIJST ZETTEN.

Op deze prachtige locatie tussen Hattem en Zalk ligt aan de voet van de dijk dit bijzondere object. U heeft hier uitzicht over de IJssel, de skyline van Zwolle en ervaart het groen rondom. Met een kwartier fietsen bent u in het centrum van Zwolle en binnen 10 minuten bent u met de auto op de A28 of A50. Het centrum van Hattem, landgoed Molecaten en de Wezepse heide liggen ook op enkele minuten rijden afstand. Het perceel is ruim bemeten met 1.930 m2 en biedt daarmee een grote vrijheid.

Dit object is meer dan alleen een royaal perceel; het is een kans om uw droomhuis te realiseren op een unieke plek. Het huidige woonhuis kan naar eigen inzicht en smaak verder gerenoveerd, aanzienlijk uitgebreid en gemoderniseerd worden. Maar ook nieuwbouw valt onder de opties. Stelt u zich voor: een (nieuw) huis waarbij de woonkamer en keuken op de eerste verdieping liggen met aan de voor- en achterkant prachtig uitzicht over de rivier en de weilanden. Of misschien twee huizen? Het nieuwe bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een woning tot 200 m2, die onder enkele voorwaarden gesplitst kan worden in twee woningen. Daarbovenop mogen nog eens 150 m2 aan uitbouwen of bijgebouwen gerealiseerd worden. Mogelijkheden alom dus!

Geschiedenis
In de uiterwaarden onder en naast de brug van de snelweg A28, lag ooit, aan de Gelderse kant, een dorpje: Katen. Vandaar voer, mogelijk al voor het jaar duizend, een veer richting Zwolle en weer terug. Ook stonden hier in de buurt achtereenvolgens een klooster en steenfabriek, met respectievelijk de naam Ten Clarenwater en Klaarwater. Katen is door overstromingen en een veranderende ligging van de rivier met kerk en al verdwenen, vermoedelijk zo rond het midden van de 15e eeuw.

Tevens is er aan de overkant van de dijk een oorlogsmonument gesitueerd. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan zeven medeburgers en één Belgische SAS parachutist. Jaarlijks wordt het monument nog triomfantelijk geëerd.

Woonhuis
De woning zelf dateert uit 1890, is reeds verduurzaamd en beschikt over Energielabel A++! De woning beschikt onder andere over een warmte terugwininstallatie, warmtepomp, zonneboiler, keukenboiler en telt maar liefst 48 zonnepanelen. Verder is er dakisolatie en gedeeltelijk muurisolatie en dubbel glas aanwezig. De verschillende bijgebouwen geven mogelijkheden voor een hobby die ruimte nodig heeft of voor het houden van dieren.

Begane grond
We komen binnen in de lange hal. Vanuit hier heeft u toegang tot bijna alle vertrekken in de woning. Te beginnen bij de woonkamer met halfopen keuken. Het keukenblok is eenvoudig en voorzien van een spoelbak, gasfornuis en afzuiginstallatie. Verder is er een slaapkamer (wordt door de huidige bewoners gebruikt als kantoor) doucheruimte, separaat toilet, urinoir en een berging aanwezig. In de berging/bijkeuken staan de zonneboiler, cv-ketel en warmtepomp geïnstalleerd.

Eerste verdieping
Op de overloop is er een praktische wasruimte gecreëerd. Verder bevinden zich op deze verdieping twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel.

Tuin
Door de ligging is er altijd wel een plekje in de zon of schaduw. De tuin biedt volop mogelijkheden voor de tuinliefhebbers en biedt een perfecte plek om te ontspannen, barbecueën of te spelen met kinderen. Naast de woning is er een royale vrijstaande garage. De garage, voorzien van elektra, is geschikt voor verschillende doeleinden en biedt plek voor het stallen van meerdere auto’s. Aan de garage zit een carport, deze is middels een grote harmonicadeur verbonden. Zowel het dak van de carport als van de garage zijn bedekt met zonnepanelen.

Een huis met veel potentie dat wacht op nieuwe bewoners!

 • Status
  Verkocht
 • Koopprijs
  439.000
 • Soort
  Eengezinswoning
 • Soort Bouw
  Bestaande bouw
 • Inhoud
  381 m3
 • Aantal kamers
  4
 • Aantal slaapkamers
  3
 • Energieklasse
  A++
 • Woonoppervlakte
  109 m2
 • Inhoud
  381 m3
 • Perceeloppervlakte
  1.930 m2
 • Soorten verwarming
  CV ketel, Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie, Houtkachel
 • Tuintypen
  Tuin rondom
 • Koopconditie
  k.k.
 • Aanvaarding
  In overleg

Plattegronden